Water Canyon Utah

Start: Neem de weg tussen de plaatsen Hurricane (Utah) en Fredonia (Arizona). In Utah heet die weg State Route 59, in Arizona is het State Route 389. Rijd naar de plaats Hildale, en ga daar via Utah Avenue naar het oosten. Na 2 mijl buigt de weg af naar het noorden, de naam van de weg wordt daar Canyon Street. Volg Canyon Street over een afstand van iets minder dan 1 mijl, ga dan rechtsaf via de Water Canyon Road. Dat is een onverharde weg die bij normale weersomstandigheden voor alle auto’s begaanbaar is. Na ruim 2 mijl eindigt de weg bij een waterpoel, parkeer daar de auto.

Hike: Deze begint aan de noordzijde van de waterpoel. Water Canyon is hier nog breed, verderop zie je de wanden dichter naar elkaar gaan. Loop de canyon in via het brede zandpad dat de westelijke oever van het kreekje volgt. Het pad splitst zich, kies voor het hoger gelegen pad. Je klimt hier flink omhoog door een gebied met veel struikgewas, de route wijst zichzelf. De afstand van de parkeerplaats tot aan de narrows bedraagt ongeveer 2,4 kilometer.

Wat veel mensen niet weten is dat er boven deze canyon nog een heel mooi gebied te ontdekken is. Daarvoor moet je aan het einde van de slot een smal pad links ervan omhoog lopen. Het pad is smal en niet goed herkenbaar. Het blijft smal en stijl en alleen met een goede conditie en zonder hoogtevrees te doen. Eenmaal boven dien je de beschikking te hebben over GPS anders vind je de weg niet meer terug. Ik had alleen een compass en dat bleek te weinig in dit enorme gebied. Mocht je voor dit laatste kiezen dan ben je de hele dag hier aan het exploren.

Vervoer: auto of AWD (het zanderig pad is niet zo lang)

Tijdsduur: 1 uur met het boven liggende gebied erbij de hele dag.

Conclusie: Ik heb ervan genoten en ben naar boven gegaan. Helaas heb ik het daar niet allemaal kunnen bekijken.

Maak een Gratis Website met JouwWeb