Crawford Draw

Start: I 70 vanaf Green River richting Salinas(west) en exit 131 nemen. (Dit is 30 Mile v.a. GR) Onder de highway rijden en dan naar rechts de Temple Mountain Road nemen. Deze dirt road ( is eerst nog geasfalteerd) 3 Mile volgen en bij het veroosters ( net voor de afrastering) links af. Deze dirt wederom 2.9 Mile  volgen tot net over de wash van Nielson Draw. Alle zijpaden negeren. Zie kaart hieronder. Parkeer daar de auto. Ben je met auto dirt, dus gewone auto parkeer dan na 2.8 Mile.

Vervoer: auto dirt bij droge omstandigheden.  ZIE HOME VOOR VERVOER EN DE HIKE

Hike: Loop de wash in Volg deze korte tijd. Niet veel later start de Draw met een enorme dryfall met eronder een gevulde pothole. Hier kun je niet af. Loop nu links boven langs de canyon. Daar is een smal pad. Als je dat volgt zie je na circa 5 minuten cairns langs het pad en rechts iets verder op ook cairns. Hier is een redelijk eenvoudige afstap de canyon in. Verken de canyon naar beide zijdes want overal mooie vormen, slot delen, dan weer open stukken. De kans dat je potholes met water tegen komt is aanwezig. Kijk of je ze kunt doorwaden. Neem een stok om de diepte te bepalen. Het kan goed zijn dat het op gegeven moment niet meer gaat. Je kunt dan de canyon weer uit gaan en het pad bovenlangs nog eens circa 25 minuten volgen totdat je bij een Fork, aftakking, komt. Ook daar kun je eenvoudig de zijcanyon in en dan de canyon verder verkennen.

Tijdsduur: minimaal 3 uur als er water staat, zonder water in de canyon 4 A 5 uur.

Conclusie: Een zeer ondernemende wandeling naar en door een mooie canyon.

Deze Slot Canyon is eenvoudig te combineren met de Dutchman Arch en Head of Sinbad omdat beide vanaf dezelfde afslag op de I 70 starten. Voor de Arch rijdt terug naar Temple Mountain Road en ga daar links en dan na 0,8 Mile rechts af. Zie verder bij Dutchman Arch. Wil je dit doen, zeker met Sinbad erbij, heb je AWD nodig. Zie verder onder Dutchman.

Wat is er nog meer te doen rond Green River / Moab??

Heel wat, kijk maar eens op www.west-amerika.jouwweb.nl.

Maak een Gratis Website met JouwWeb