Goldstrike Canyon

Start: vanuit Las Vegas naar Hoover Dam rijden. Neem exit 2 aan Nevada zijde, is dezelfde afslag als naar de Dam. Na de afrit even rechts en dan direct weer links. Parkeren.

Vervoer: Auto

Hike: Volg het pad omlaag en ga zover als je wilt en kunt gaan. Je moet over een aantal grotere brokstukken, je moet dryfalls omhoog of weer naar beneden- al dan niet met behulp van de touwen die er aanwezig zijn. Volg de blauwe en gele pijlen, deze wijzen je de weg hoe je de obstakels kunt overwinnen. Bekijk voordat je een dryfall af gaat of je ook in staat bent om er weer naar boven te kunnen. Dus niet eerst afgaan en dan je afvragen " hoe kom ik weer boven?" Zeker als je alleen gaat.

Tijdsduur: Minimaal 3 uur, ga je tot aan de Colorado River dan 4 uur. Ga je ook nog eens in de hot tubs dan nog eens minimaal 1 uur.

Conclusie: Het is geen mooie canyon, er zijn veel mooiere, maar dit is een avontuurlijke variant. Juist door het klimmen en het gebruik van de touwen om de dryfalls te overwinnen.

LET OP: Deze tocht is niet mogelijk van Juni tot en met September vanwege de hitte. Bij extreme hitte in mei kan het ook al gesloten zijn. Doordat de warmte zich opstapelt is het bij bepaalde temperaturen zelfs officieel verboden om te gaan. Het hek is dan gesloten en hangt een bord met de tekst: betreden kost 5000 usd en 6 maanden gevangenis als je betrapt wordt. Nu is de kans op betrappen klein want er staat geen mannetje die het controleert. Maar zo nu en dan is er wel iemand want de voorraad zout, suiker en natrium wordt regelmatig bijgevuld. Deze producten liggen in kokers waarvan je gebruik maken kunt. Neem hier wat van mee, zeker bij temperaturen boven de 30 graden. En volg het advies: drink en eet elke 10 minuten iets.

Nog een advies, neem bij warm weer handschoenen mee. Omdat je aardig wat klimmen moet heb je de handen nodig om je af te zetten op de rotsen. Deze zijn bij hoge temperaturen zeer heet. Ook zijn ze handig bij het gebruik van de touwen.

En tenslotte: de terugweg is een stuk zwaarder dus spaar energie maar zeker ook nog water en eten.

Maar stel je staat er en het hek is dicht! Geen probleem want 2 mijl verder zijn er nog 2 andere leuke en mooie bezienswaardigheden te bewonderen. Spookey Canyon en Arizona Hot Spring.

Maak een Gratis Website met JouwWeb