Many Pools (Zion)

Start: In het Zion NP de 9 via de switchbacks naar boven volgen. Door 2 tunnels. 0.8 Mile na uitgang van de kleine tunnel parkeren. Loop nog 100 meter verder, dus in rijrichting. Aan de linkerzijde van de weg is een smal pad dat afdaalt. Volg hierna de wash via wat slickrock en zand. Al snel kom je de eerste pool tegen. Er volgen er nog 6 en de bergen er omheen als maar mooier en ruiger.

Vervoer: Auto

Hike:     Door een wash en slickrock, stijgend maar nergens te zwaar of moeilijk.

Tijdsduur: 1 uur  

Een andere leuke en korte trip is naar Pine Creek Falls. (foto hieronder)

Start is bij de brug aan het begin van de haarspeldbochten die naar de tunnels leiden.

Aan de linkerzijde van de weg, gezien vanuit de rijrichting richting omhoog, start een pad. Als je dit volgt wordt het even later klauteren geblazen over kleine en grotere keien en boulders. Volg het onduidelijke pad en blijf de rivier volgen. Je komt op een plaats waar het lekker zwemmen is. Dan nog wat meer klauterwek en je moeite wordt beloont met een leuke kleine waterval. Ook hier kun je een duik nemen.

De benodigde tijd om heen en terug te gaan is circa 1/2 uur maar wil je nog wat genieten of zwemmen wordt het uiteraard meer.

Conclusie: voeg aan deze 2 bezienswaardigheden ook nog de Jolley Gulch en je hebt veel foto en film materiaal erbij want de omliggende omgeving is eveneens zeer mooi.