Blue Canyon & Pillar of Hercules en Coalmine Canyon

           3 mooie bestemmingen op 1 pagina. Dit omdat je samen op een dag zou kunnen gaan bezoeken.

Tuba City is de uitvalbasis. In alle gevallen neem je de 264 in zuidelijke richting.

Eerst gaan we naar Coalmine Canyon (bovenste 2 foto's) Na 15.1 mile v.a. Tuba (MM 337) ga je links een onverhard pad in en dat volg je tot aan de windmolen. Dit is 0.5 mile en is bij goede weersomstandigheden met elk soort voertuig te doen. Je kijkt over de canyon hetgeen zeer mooi is. Afdalen is een heel stuk lastiger. Mocht je een plek vinden waar dit kan en je gaat de canyon in dan haal je niet meer om naar Blue Canyon en de Pillar te gaan. Als je alleen de uitkijk doet dan heb je aan 1 uur voldoende.

Terug op de 60 kan je tussen MM 340 en 341 nog eens links af voor een ander deel van de Coalmine.

Blue Canyon & Pillar: Terug op de 264 ga je links en rijd tot aan MM 355 alwaar je links weer een onverhard pad ingaat. Dit deel moet met een AWD vanwege diverse oneffenheden. Bij ons eerste bezoek in 2008 konden we hier met 80 km per uur overheen. 3 jaar later was het al een stuk slechter. Dit pad volg je iets meer dan 13 mile en ben je bij de wash van de Moenkopi river. Normaal gesproken is deze droog maar bij veel regen betekent dit een alternatieve route te nemen die onderaan beschreven staat. Parkeer hier je auto en loop rechts de wash in. Als de wash een canyon wordt klim je er rechts uit om naar de Pillar of Hercules te gaan. Eenmaal boven zie je in de verte onderstaande figuren. Voor beide bestemmingen heb je samen 4 uur nodig.

Voor de Blue Canyon rij je nog iets meer als 1 mile verder en je ziet de mooie hoodoos en formaties.

De alternatieve route voor de Blue Canyon en Pillar:

Vanuit Tuba City neem de 160 in oostelijke richting. Na 22.4 mile rechts de IR 7 nemen en deze 15 mile volgen voor de canyon en 1 mile verder voor pillar. In dit geval ben je er zeker van dat je er komt want dan hoef je niet door de Moenkopi wash voor het geval dat de rivier stroomt. Wel is deze aanrijroute een heel stuk slechter dan vanaf de 160.

Maak een Gratis Website met JouwWeb