Jolley Gulch Zion

Nog net binnen de parkgrenzen van Zion. Rij naar de entree / uitgang aan de oostelijke zijde. Vlak voor de uitgang /vlak na de entree, indien je vanaf mount Carmel komt, is links een straatje, pijl verwijst naar Trailhead. Dit is de TH voor de East Rim Trail.

Loop deze trail circa 10 minuten totdat je over een houten brug gaat. Direct erna links de slickrock omhoog en dan aan de andere zijde naar beneden. Links zie je een smalle wash, loop deze in en volg deze eerst wat rommelige wash. Na een poos is er een 3 meter hoge dryfall, maar die kan links goed omzeilt worden. Onderweg zijn er nog enkele kleine obstakels maar allemaal goed te doen of te omzeilen. Na 1/2 uur start de SlotCanyon en niet veel later sta je oog in oog met een schitterende hoge dryfall dat tevens het einde is van deze 3/4 uurs tocht. Ga je in het voorjaar dan kan er nog een beekje stromen met wat watervalletjes die het nog leuker maken. Dus neen je waterschoenen mee.

Zuivere looptijd is 2x3/4 plus de tijd die je nodig hebt om te genieten. Max 2 tot 2 1/2 uur.

Conclusie: Een leuke, eenvoudige korte trip naar een imposante waterval ( tm de lente). Maar ook zonder water een leuke tocht.

Wat is er nog meer te zien in deze omgeving?  klik hier Zion NP 

Maak een Gratis Website met JouwWeb