Kanarra Creek Falls

Start: 41 Miles noord vanaf St. George (exit 42) of 17 Miles zuid vanaf Cedar City ga je via de HW 15 naar Kanarraville. In het dorpje neem je de 100 N en rij tot aan de parkeerplaats. Betaal de 10 dollar parkeergeld. Dit omdat het water van de Creek gebruikt wordt als drinkwater voor de dorpelingen. Het is verboden om de auto in het dorp te parkeren mits daar ook betaald wordt.

Vervoer: Auto

Hike: Het eerste half uur gaat het heuvel op, heuvel af. Je doorkruist de Creek 2 keer en na circa 40 minuten houd je de voeten niet meer droog. Langzaam maar zeker waad je door het water naar de slot gedeeltes en de watervallen van deze Creek. Dus zorg voor goed schoeisel. Stokken zijn normaliter niet nodig. In het voorjaar, als het water wat hoger staat, is het water in de ochtend koud. In de namiddag met de zon erbij heeft het een lekkere temperatuur. Om de watervallen te overwinnen zijn er ladders gemaakt. Bij ons laatste bezoek, juni 2017, was de ladder bij fall 3 stuk en was dan tevens omkeerpunt mede ook omdat er veel water door de Creek stoomde. 

Vervoer: auto. 

Tijdsduur: minimaal 3 uur max vul je zelf in.

CONCLUSIE: deze slot canyon behoort op je to do list te staan.

Normaliter heb je nog tijd over om nog iets anders te gaan doen. Maar wat? Kijk hier eens bij Pentagon Arch of Toquerville falls.

Maak een Gratis Website met JouwWeb