Hamburger Rocks, Swinging Bridge, The Wedge en Buckhorn Wash Panel.

Start: vanuit Green River de I 70 exit 131. (Dit is 30 Miles) Na de afrit meteen rechts. Er staat al een bord met o.a. vermelding naar de Wedge en Buckhorn Wash. Deze weg is in een zeer goede toestand, ook nadat deze onverhard is. Blijf steeds de "hoofdweg" volgen en komt na circa 15 Miles terecht in een wonderlijke bergwereld. Vele machtige formaties en alleen staande rotsen, zoals de Bottleneck Peak, zijn te bewonderen. Niet veel later ligt er de Swinging Bridge over de rivier. Een houten constructie uit 1937. Bij MM 23.2 stop je bij het Buckhorn Wash Panel. Mooie en veel pictogtaphs. Helaas wat aan het vervagen. Het beste kun je dit gaan bekijken als er geen zon op de enorme wand staat en dat is in de namiddag. Als je de weg verder vervolgt is er na ruim 32 Miles de afslag naar The Wedge waar de overlook is van The Little Grand Canyon. Dit is circa 6 Mile, enkel. Terug op de " hoofdweg" volg je de weg naar Castle Dale. Na 2.6 Mile zie je links een hoopje witte rotsen. Ga hier links af en volg deze dirt road, die eveneens goed te rijden is, 3 Mile. Daar is links een pad dat je nog 0.1 Mile volgt en dan sta je bij de Hamburger Rocks.

Voor de terugweg heb je 3 opties. Je kunt terug bij de hoofdweg links naar Castle Dale en dan via HW 10 verder. Je kunt terug op de hoofdweg rechts via de route naar HW 6. Deze route hebben wij genomen in de hoop nog meer schoons te zien maar helaas vergeet het. Het is eentonig en de weg is plaatselijk zeer slecht. Enig voordeel is dat deze optie 10 Mile korter naar Green River is. Optie 3, dezelfde weg terug is het mooiste. Dan heb je ook kans dat de zon niet meer op de pictographs schijnt.

Kom je vanaf de I 15 of Salina neem dan links HW 10 north en neem later in Castle Dale rechts de 401 (Green River Cutoff) en ga na 10.2 Mile rechts bij the White cliffs rechts de 404  Hambricks Bottum Road naar het zuiden. Eenmaal op deze dirt road rij je nog 3 Mile en gaat links totdat je niet verder kunt rijden. Dit is 0.1 mile. Verder zie hierboven maar dan in omgekeerde volgorde.

Vervoer: Auto Dirt  ZIE HOME VOOR VERVOER

Hike: geen

Tijdsduur: 4 A 5 uur vanaf de afslag C.q oprit naar de highway.

Heb je geen zin in the Wedge of ben je al eens geweest maar wilt de dag nuttig opvullen dan kun je vanaf de TH voor de Hamburger Rocks nog naar Ghoul Gulch. Dit is een mini uitvoering van Goblin Valley. Niet zo groot of zo mooi en een stuk moeilijker om te vinden omdat er geen paden zijn die ernaar toe leiden. Vanaf de TH moet je dan in zuid oostelijke richting lopen, gevolgd door een zandheuvel die je over moet. Op de heuvel zie je de wash die je ingaat en daar rechts af totdat er een zogenaamde Saddle berg komt. Hier loop je rechts omheen en dan afdalen naar de Gulch. Als je hiertoe besluit moet je circa 4 uur uittrekken. Excl. de rit maar incl. Hamburger Rocks. 

En zoals je uit de onderstaande tekening kunt zien kun je ook altijd nog een bezoek brengen aan Dutchman Arch en / of Crawford Draw

 

Deel van de mooie omgeving op weg naar Buckhorn Draw . (boven)

Onderstaande foto's zijn de Hamburger Rocks