Hercules Finger

Start: Vanaf Lucerne Valley. Via Hw 15 exit 183 de 247 nemen of via de 18 als je van Victorville komt. In het dorp bij de kruising van 18 en 247 richting 29 palms rijden. Deze weg circa 5 Mile tot nabij MM 39 volgen en dan links de Camp Rock Road inslaan. Deze weg volgen, na 4 Mile rechts de Camp verder vervolgen. Na 6.2 Mile v.a het moment dat je de Camp opgegaan bent eindigt de teerweg en gaat het onverhard verder. Goed begaanbaar. Na 3.7 Mile onverhard ga je links af de 6645 in. Volg deze golfplaat weg 2 Mile tot aan de hoogspanningsleidingen. Daar rechtdoor de 6600 nog eens 2 Mile volgen. De dirtroad stijgt en boven is er een wirwar aan paden. Zoek zelf de weg, in principe moet je bij een dikke losse kei links aanhouden.

Vervoer: AWD

Hike: zoek zelf hoe je er het beste geraakt. 

Tijdsduur: 1/2 A 1 uur.

Conclusie: Het is een hele tour om er te geraken. De aanrijroute naar Lucerne is minimaal 30 Mile. Dan nog naar de finger is ook nog eens bijna 1 uur.  Dus ben je 3 A 4 uur kwijt. Is het de moeite waard? Voor mij was het wel het geval omdat ik er tijd en km voor had. Ik had het in de planning. Bovendien is de omgeving bezaaid met vreemde rotsen waardoor je voldoende afwisseling hebt.

Of ga naar Calico ghost Town dat slechts 15 Mile van Barstow verwijderd is. Voor de entree A 8 dollars kun je hier de rest van de dag genieten van the Wild West. Voor een treinrit betaal je nog 4.50 usd en voor een korte minetrip ook nog eens 3,00 usd. nb, only cash

Maak een Gratis Website met JouwWeb