Clear Creek Canyon (Zion)

Start: Rijd het park binnen (entree USD 30.00)  en volg de 9 via de switchbacks (haarspeld bochten omhoog) Door de 2 tunnels. Direct na de tweede, korte, tunnel parkeer je de auto aan de kant van de weg. Er zijn hier kort achter elkaar 2 inhammen.

Vervoer: Auto

Hike: Je kunt, indien direct achter de tunnel geparkeerd te hebben, rechts zo een zijcanyon afdalen. Na enkele minuten kom je in een wash waar je rechts af gaat. Dit is de Clear Creek Canyon. De tocht gaat over keien, enkele boulders en zand maar is nergens moeilijk. De canyon is niet heel geweldig maar heeft enkele schitterende WoW momenten zoals bij de waverock, de enorme alcove en later de slot canyon. Deze is echter niet altijd te doen vanwege het water dat er nog in staat. WATERSCHOENEN komen hier van pas. Mocht je echter er niet door kunnen is het mogelijk om rechts, naast het gat dat toegang tot de slot geeft, omhoog te gaan en daar verder de weg te vervolgen terwijl je steeds weer de canyon van bovenaf in kunt kijken. Aan het einde van de slot eindigt ook de tocht. Als je bij de tunnel onder de weg door bent kun je nog verder maar daar wordt het al snel een technisch. Omdraaien en terug zoals gekomen of omhoog klimmen en via de weg terug naar de auto.

Tijdsduur: zuivere looptijd 1 uur, maar door het maken van foto's en het bewonderen van de WoW momenten moet je rekenen op 3 uur. 

Heb je nog tijd en zin?? Ga dan nog even naar Many Pools ( klik hier)

Of wil je een leuke waterval gaan bekijken en een duik wagen in het heldere water? Ga dan naar de Pine Creek Falls, zie onder Many Pools. klik hier.

Is er nog meer te doen in Zion? Jazeker, zie hier onder Zion

Maak een Gratis Website met JouwWeb