Corksrew Canyon Death Valley

Start: In het park vanaf Furnace Creek Visitor Center de Highway 190 in zuidelijke richting nemen. Na 5.5 Mile komt rechts de afslag naar de 20 mule team road. Na enige tijd komt de exit van deze scenic drive. 250 meter verder parkeer je de auto aan de kant van de weg.

Er zijn nog 2 alternatieven toegangen tot deze canyon. Alleen zijn deze niet eenvoudig te vinden. Kijk maar eens op birdandhike.com.

Vervoer: Auto

Hike: loop de brede wash in. Na 20 minuten liggen er stenen opgestapeld bij een stok, zie foto, op een van de stenen staan cijfers. Vanaf daar kun je in de verte een gat in een van de bergen erkennen. Dat is als eerste je richtpunt. Verderop zie je 2 palen in de verte. Ga daar op aan. BIj deze palen zie je een verroeste oven rechts van je. Ga daar heen en volg dan deze wash of dirtroad tot aan het hek met het bord Privat land. Ga onder de afzetting en volg de wash tot bij een pilaar bij een van de vele mooie mudhills, zie foto. Ga links voor de canyon, ga rechts voor de mijn. De canyon is plaatselijk zeer smal en laag, ook dient er wat geklauterd te worden. Op gegeven moment kom je bij de natuurlijke brug. Daarna wordt de canyon wat minder en bij de hoodoo rechts iets hoger gelegen gaat de canyon langzaam ten einde en tijd om terug te keren. Voor de canyon moet je 1/2 A 3/4 uur uit trekken. Terug bij beginpunt kun je nog naar de mijn. Hiervoor moet je 1/2 uur tellen. Dan terug naar de auto.

ZIE HOME VOOR DE HIKE EN VERVOER

Tijdsduur: 4 uur incl. Pauzes en lunch.

Conclusie: Mooie canyon, leuke mijn.

Naast deze canyon zijn er dit park nog veel meer mooie bezienswaardigheden zoals:

Golden Canyon, Natural Bridge, Mosaic Canyon, Darwin Falls (liggen net buiten het park) de Duinen op diverse plaatsen, ghosttown Rhyolite (ook net buiten het park) Zabriskie Point, Artist drive, Charcoal Killns en nog vele andere. Op het net is hierover voldoende te vinden.

Death Valley is ook mooi te combineren met Trona Pineacles of met Lone Pine alwaar de Alabama Hills zich bevinden.

Als je bovenstaande ziet na circa 20 min. dan ben je op de goede weg. Later zie je een berg met een gat erin, althans zo lijkt het.

Bij bovenstaande afbeelding gaat het links

naar de canyon en rechts naar de oude mijn.