Buffington Pockets

Zo liggen de diverse groepen bijeen. Loop erheen en ontdek zoals ondere andere enkele mooie arches.

Start: Rijd naar exit 75 op de HW 15. Dit is de afslag naar Valley of Fire.  (50 Mile v.a Vegas) Volg de weg naar Valley en ga recht door als de weg een bocht naar links maakt, dit is na bijna 3 Mile. De onverharde weg, die in een redelijk slechte staat verkeerd, altijd maar volgen blijven. Als de "hoofdweg" na circa 4 Mile naar links draait ook weer rechtdoor. Na 5.2 Mile zul je moeten parkeren want de weg verder is onverantwoord mits je een 4 x4 of quad hebt. 

Vervoer: AWD

Hike: Volg het pad verder en al snel loop je tussen bruine bergen die niet zo veel voorstellen. Na 1/2 uur wordt het mooier en kan je diverse malen van het pad afwijken om links en rechts de diverse formaties te gaan bekijken.

Tijdsduur: Tot het einde minimaal 3 uur v.v. Al naar gelang je van het pad afwijkt 4 A 5 uur.

 

Conclusie: om eerlijk te zijn, als je in Valley of Fire geweest bent stelt dit niet veel voor. Ondanks dat zijn er leuke en mooie dingen te ontdekken als je maar goed rond loopt. Zo vonden wij een tweetal schitterende Arches tegen het einde. Een leuk oponthoud als je nog een dag over hebt als je in Vegas verblijft.