Eagle Crags

Start: Rockville (Zion) HW 9. In dit gehucht de Bridge road in zuidelijke richting nemen. Dit is rechts af als je richting Zion gaat. Dit is ook de weg naar GHOSTTOWN Grafton. Over de oude ijzeren brug . Kort erna gaat de weg rechts naar Grafton maar hier recht door een smallere straat in. Eerst nog verhard maar na enige tijd onverhard en in niet te beste staat. Negeer alle paden links en rechts en rij de berg op en na 1.8 Mile nadat je de Bridgeroad genomen hebt ben je bij de Trailhead.

Vervoer: AWD met HC

Hike: Er is maar een pad en dat wordt goed aangegeven. Het pad is eenvoudig te volgen en gaat dan omlaag en dan weer omhoog. Onderweg loop je langs duizenden cactussen en andere mooie bloemen. Een lust voor het oog. Het eindpunt is aan de voet van de spitse punten berg die je gezien hebt op weg naar hier of naar Zion. Nu zie je het van dichtbij.

Tijdsduur: 3 uur 

Zoals al aangegeven is de Bridgeroad ook de toegang tot Grafton. Terug op de hoofdweg links af. De eerste 2 Mile zijn verhard de overige 1.8 onverhard maar bij droog weer ook nog met een normale auto te doen. De route wordt goed aangegeven. Op gegeven moment kom je bij een splitsing. Links ga je naar het oude kerkhofje en rechts naar de GHOSTTOWN.

Conclusie: Het einddoel is aardig, de wandeling is mooi en eenvoudig. Alleen doen als je niets anders meer hebt te doen.

Wat is er nog meer te doen in en rond Zion? Kijk hier.