Paria River (Page-Kanab)

Start: De 89 tussen Page en Kanab rijden tot aan het Paria Ranger Station. (dit is 33 mile v.a. Kanab) daar links langs het gebouw rijden over een redelijk goed begaanbaar pad tot aan de parkeerplaats van White House. (foto links boven)

Hike: Deze hike is alleen maar te doen als de rivier droog staat of minimaal water stroomt. Dit kan van dag tot dag verschillen. Wij hadden het geluk dat het droog stond. (een jaar later waren we er weer en was het een kolkende rivier)

Ervan uitgaande dat het droog staat: loop de wash in en volg deze links af. Je kunt op diverse een afkorting maken waardoor je wat minder tijd nodig hebt om tot aan de "grotjes" te komen. Hiervoor heb je een klein uurtje nodig. Maar dan zie je de bergen opdoemen met daarin vele gaten, "grotjes" die ontstaan zijn door een kolkende rivier. Een lust voor het oog.

Deze bijzondere gaten kan je enige tijd volgen. Dan heb je de keuze: terug gaan of je loopt verder. Dit heeft te maken met de tijd die je ter beschikking hebt. Je bent inmiddels al 2 uur onderweg en moet nog terug. Indien je besluit om terug te gaan zou je nog kort naar de NAUTILUS kunnen gaan die ook vlakbij White house begint. Zie hier voor verdere info.

Maar ben je op tijd vertrokken dan kan je verder gaan en volgen er de Narrows. Het wordt een enorme en mooie canyon. Deze kan je zelfs volgen tot aan de Buckskin Gulch.

Tijdsduur: In dit laatste geval moet je 10 uur uittrekken voor deze hike. Voor overige korter.

Vervoer: auto dirt

Conclusie: GEWELDIG zeker als je het helemaal doet. Maar wel zeer vermoeiend.

Maak een Gratis Website met JouwWeb